sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Ensimmäinen viikonloppu Sloveniassa


Viikonloppu alkoi perjantaiaamuna tutustumalla Tivoli Fitneksen kuntosaliin, sillä he tarjosivat mahdollisuuden ilmaiseen tutustumiskertaan. Kuntosali oli samankaltainen kuin salit Suomessakin enkä törmännyt kulttuurieroihin tällä kuntosalilla-ennen pukuhuoneeseen menemistä. Sloveniassa ollaan todella ystävällisiä ja avuliaita, ja nähtävästi myös avoimia. Tällä kuntosalilla miehet ja naiset jakavat pukuhuoneet ja suihkutilat, joka tälle ujolle suomalaiselle oli arvatenkin hämmästyttävää. :D Ei vaihtanut tämä nainen vaatteitaan kuiviin, vaikka vieressä hyppii vanhempi herra ilkosillaan, hei, apua! Anyway, oli ihana päästä treenaamaan viikon tauon jälkeen!


Loppupäivä otettiin rennosti ja käytiin ulkona syömässä. Illalla lähdettiin kahden Ranskasta saapuneen vaihtarin kanssa drinkeille, jotka alottavat maanantaina kanssamme koulun GEA-Collegessa. Nämä vaihtarit olivat tosi mukavia ja heidän huumorintajunsa kohtasi omiemme kanssa.Lähdimme ajoissa suuntaamaan kotia kohti ja sovimme ehkä näkevämme huomenna uudestaan.

Lauantaina heräsimme salamointiin ja ukkosen jyrinään, mutta onneksi ilma kirkastui päivän mittaan. Pääsimme siis myös ulkoilemaan ja syömään Ljubljanica joen varrella olevalle terassille crepesit nutella täytteellä-voiko mikään olla enemmän ällömakeaa? :D Herkuttelun jälkeen lähdimme suuntaamaan kotiin. Kiersimme kotiin jälleen eri reittiä, joka johti perinteisesti siihen että kotiin päästyämme huomaamme käsissämme ostoskasseja. Katujen varrella on niin paljon ihania pieniä liikkeitä, joihin on pysähdyttävä katselemaan.
Illalla lähdimme syömään sushia, sillä Janina r-a-k-a-s-t-a-a sushia. Kävimme Moy-nimisessä paikassa, joka sijaitsee Ljubljanan keskustassa. Ruoka oli älyttömän hyvää.

Nutella crepes
Salmon plate, nam!

Ruuan jälkeen lähdimme perjantaina tapaamiemme vaihtareiden kanssa istumaan iltaa. Porukkaan oli liittynyt lisää maanantaina koulussamme alottavia vaihtareita, yksi Belgiasta ja kaksi Turkista sekä lisäksi Ljubljanan muissa kouluissa opiskelevia vaihtareita. Oli mahtavaa tavata tulevia opiskelukavereita jo ennen ensimmäistä koulupäivää. Tämä sunnuntai ollaankin lähinnä levätty ja valmistauduttu ensimmäiseen koulupäivään. Jännää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti