keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Joulun odotusta!

Ikävä. Se on ensimmäinen tunne mikä tällä hetkellä on päällä. Huomenna on tasan kolme viikkoa kotiin menemiseen, enkä malta odottaa että pääsen mun rakkaimpien luo viettämään joulua! Can't wait!

Moni ihmettelee, että eikö olisi hienoa viettää yksi erilainen joulu, joulu ulkomailla. Ajatus kuulostaa ihan kivalta, mutta ei ainakaan tänä vuonna minulle kiitos. :D Olen pahimmasta päästä ikävöimään enkä malttaisi enää odottaa kotona käymistä! Meidän perheelle joulu on vuoden kohokohta, enkä voisi kuvitella sen viettämistä muualla kuin kotona perheen kanssa.

Halusimme saada omaan kotiimmekin hieman joulua, joten haimme kaupasta muutamia koristeita nostattamaan joulufiilistä. Olisimme halunneet myös leipoa pipareita ja tehdä joulutorttuja, mutta emme onnistuneet löytämään näitä kumpiakaan kaupasta. On kyllä outoa, että täällä myydään piparimuotteja, muttei taikinaa. :D Kysyimme myös yhdeltä paikalliselta onko täällä tapana leipoa kyseisiä joulupipareita, eikä tämä ollut hänelle ollenkaan tuttu käsite. Joten, jos saavut viettämään Ljubljanaan joulua, tiedät mitä pakata mukaan!


Ljubljanassa on perinteenä, että jouluvalot sytytetään keskustassa joka vuosi tiettyyn aikaan, jolloin kaikki kokoontuvat keskustan aukiolle. Tämä on paikallisille oikea tapahtuma ja he ovat todella ylpeitä kyseisistä valoista. Nämä valot sytytettiin tänä vuonna viime perjantaina. Keskusta on hieman valoisampi nyt kuin viikko sitten ilta-aikaan! Kyseisestä perjantaista alkoi virallisesti myös Ljubljanan joulumarkkinat, joten eiköhän täällä joulufiilis saavuteta ilman pipareitakin. ;)
Aika on mennyt täällä todella äkkiä. Koulua ei ole paljon, joten saadaan touhuta ja reissata miten halutaan. Viime perjantaina menin sitten tuhoamaan taas vaihteeksi nilkkani, joten nyt ollaan sitten levolla ja vältetään kävelyä... Ihan mukavaa näin kuuden päivän vapailla ja kun kerrankin täällä paistaa aurinko. :D Mutta, nyt kun malttaa levätä niin ensi viikolla on jo uudet kujeet! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti