lauantai 19. marraskuuta 2016

Lake Bled!


Edellispäivän maisemat Bled-järveltä pyörivät vieläkin päässä. Aivan huikeat maisemat, huh huh! Bled sijaitsee noin 45 minuutin päästä Ljubljanasta. On uskomatonta, että noin lyhyen matkan päässä pääkaupungista on mahdollisuus päästä tuollaisten maisemien keskelle. Lähdimme reissuun täydellä autolla, joten koko reissu maksoi jokaiselta vajaat neljä euroa... Saimme viettää aurinkoisessa säässä ihanan ulkoilupäivän ja vielä näissä maisemissa. Ihan mahtava päivä!

Saavuttuamme Bled-järvelle kiersimme ensin autolla ympäri järveä ja otimme paljon kuvia. Tämän jälkeen laitettiin auto parkkiin ja lähdettiin kiipeämään vuorelle katsomaan odotettua näköalaa. Noustessa vuorelle saatiin kunnon hiki pintaan. Pysähdyimme parhaimmalle näköalapaikalle. Maisemat olivat niin mielettömän kauniita, ettei sieltä korkealta vuorelta olisi halunnut millään lähteä pois. Onneksi saimme nauttia rauhassa maisemasta ennen kotiin lähtöä. Tälläkin reissulla selfiestick oli kovassa käytössä. :D

Bledin parhaimmaiksi mainittu näköala paikka.
Aivan mahtava sää ulkoilla!

Osasimme tälle reissulle kaikki jo varautua hikoilemaan, sillä kävimme viikkoa aikaisemmin myös Bohinj-järvellä, joka on hieman kauempana Ljubljanasta kuin Bled (Bohinjille ajaa noin 1,5h Ljubljanasta). Bohinj-järvellä saimme kiivetä paljon rankemman nousun Vogar-nimiselle vuorelle kuin Bled-järvellä, mutta maisema oli sielläkin todellakin kuntoilun arvoinen. Tuo nousu todellakin mittasi kuntoa, sillä nousu vuorelle oli koko matkan ajan jyrkkää nousua. Nousimme kokonaisuudessaan kilometrin matka vuorelle, jonka jälkeen saimme palkinnoksi tämän maiseman!!

Vogar

Lake Bohinj

Lake Bohinj


Bled-järvi sekä Bohinj ovat olleet itselleni tähän astisesti vaihtoni ajan mieluisimmat reissut. Ulkoilua hyvässä säässä, kuntoilua, ystäviä ja nuo ikimuistoiset maisemat, tykkään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti